Незабравими дни на лагер в Рибарица

И това лято екипът на „Екомисия 21 век” не забрави децата от гр. Ловеч и организира детски лагер „Адреналин на макс в Рибарица” в х-л „Света Екатерина” в с. Рибарица, Тетевенско от 13 до 17 август. В него участваха 14 деца на възраст от 7 до 13 год. За 5-дневния престой сред природата децата успяха да се опознаят, да се забавляват и да посетят различни интересни места. Още от самото беше обявен конкурс за най – приветлива стая и всеки ден по различно време на деня стаите им бяха проверявани от „комисия”, която последния ден обяви и награди победителите. Посетиха хижа „Васильов” и видяха гигантските ветрогенератори, намиращи се до самата хижа. Изиграха няколко игри „Не се сърди, човече!” на полянката пред хижата. Неотлъчно до тях бяха техните ръководители Пенка Луловска и Ивелина Костова, както и Виктория и Силвия от Испания /ЕДС доброволци при Екомисия 21 век/.
Незабравимото преживяване за всички малчугани тази година беше, разбира се, участието им в пейнтбол. Всички млади приключенци, екипирани и „въоръжени”, преживяха истинска битка в гората на Рибарица. Екстремното преминаване по препятствията на приключенския въжен парк „Адреналин“ в Тетевен пък беше незабравимо изживяване за първи път за част от групата. Денят продължи с разходка до чудесния водопад в Тетевен.
Още от първия ден децата тренираха за състезанието по плуване накрая на лагера. След приключване на плуването по дължина и ширина победителите получиха заслужени награди, а за останалите участници, разбира се, имаше утешителни такива. През цялото време участниците играха и се забавляваха – „хващане” на ябълка с уста, „изяждане” на гривна от пуканки и много други.
Последният следобед децата сами си изработиха „академични” шапки и на практика още преди да са завършили началното си образование, те вече са „абсолвенти”. Както се подразбира от името на лагера тази година, „АДРЕНАЛИНЪТ” беше наистина на макс. Всички с нетърпение очакват следващия лагер с „Екомисия 21 век”, а той ще се проведе по различен от досегашните дневни лагери начин.

AttachmentSize
DSCF1162.JPG1.97 MB