Зимна приказка, 2010

За поредна година в офиса на сдружение „Екомисия 21 век” се проведе лагер с деца от различни възрасти, училища, класове, интереси. Някои бяха наши редовни лагеруващи, други опитаха за първи път. Но всички останаха доволни и щастливи.
Зимният лагер се проведе в периода от 27-30 декември и беше под наслов „Зимна приказка”. Координатор и ръководител на проекта бе г-жа Пенка Луловска, която се погрижи за отличната организация. Нейни помощници бяхме ние, доброволци към „Екомисия 21 век”. Всеки ден децата прекарваха заедно с г-жа Луловска и някой от нас - доброволците – аз, Полина Петрова; Ивелина Милчева и Кристиян Тодоров. Децата бяха щастливи, че освен тяхната госпожа имаше и доброволци. За децата бяхме просто каки и батковци, които им помагахме в осъществяването на задачите, участвахме в игрите и се грижихме те да си изкарат максимално добре. Нашето участие беше в помощ на координаторката ни, приятно и ползотворно за децата и истинско удоволствие за нас, защото няма по-красиво нещо, или поне за мен, от детската усмивка и смеещите се детски очи и не знам нещо по-добро от това да спомогнеш по някакъв начин за това тяхно щастие и развитие.
През четирите дни, прекарани заедно ние оцветявахме, рисувахме, направихме си коледни календари, играхме, смеехме се и се учехме заедно. Но най-важната наша задача бе подготовката на приказка – „Дядовата ръкавичка”, в която всяко дете взе участие в направата на декора и режисурата на постановката. Учудващо бързо децата влязоха в своите роли и още бързо научиха своите думички. С подготовката и репетициите се справихме само за два дни. На четвъртия ден пред публика от родители, гости и членове на екипа на „Екомисия 21 век” децата и ние, доброволците, представихме нашата приказка. Децата бяха истински актъори и заслужиха бурните аплодисменти и похвали, които получиха.
Аз, като доброволец и човек, научих много по време на този зимен лагер. За пореден път се убедих колко знаещи и можещи са нашите деца. Те ми припомниха, че от тях също можем да научим много. Осъзнах, че няма кой да се погрижи за тях, ако не всички ние и няма кога, ако не сега. И всичко е това за нашето бъдеще и за нашите деца! Полина Петрова, доброволец към МЦРД

AttachmentSize
Snimka_Zimen_Lager.JPG65.71 KB
Snimka_Zimen_Lager_2.JPG68.25 KB
obiava_zimen_lager_Koledna_Prikazka.doc42.5 KB